Driewielers – Hoe u een veilige driewieler kiest

Het kiezen van een driewieler voor een bepaald kind kan moeilijk zijn vanwege de verschillende merken en modellen, om nog maar te zwijgen over de veiligheid. In principe zijn er vier factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de driewieler voor uw kind en dit zijn maat, duurzaamheid, veiligheid en stijl. De eerste drie factoren zijn essentieel bij het zoeken naar de elektrische driewielers voor uw kind.

Allereerst is maat erg belangrijk, niet alleen voor comfort, maar ook voor veiligheid. Het is aan te raden om een driewieler met een verstelbaar zitje te overwegen omdat kinderen zo snel kunnen groeien. De stoel mag niet te laag zijn zodat trappen erg moeilijk wordt of te hoog waarbij de voeten de grond niet raken. De tweede factor waarmee rekening moet worden gehouden, is duurzaamheid. Behalve dat het de ouder de moeite bespaart om reparaties uit te voeren of een nieuwe te kopen, is een duurzame driewieler ook veiliger.

Er is echter een mogelijk conflict tussen duurzaamheid en veiligheid, omdat de duurzame exemplaren van metaal zijn en hogere zwaartepunten hebben. Voor de veiligheid moet u een driewieler kiezen met een laag zwaartepunt om de kans te minimaliseren dat de driewieler omkantelt wanneer het kind met relatief hoge snelheid een bocht maakt. Gelukkig hebben sommige merken hier rekening mee gehouden en driewielers voor kinderen gebouwd met een laag zwaartepunt.

Als veiligheid van het grootste belang is, moet de te kiezen driewieler een kuipstoel en een laag zwaartepunt hebben. De kuipstoel verkleint de kans dat het kind opzij valt, terwijl het lage zwaartepunt de kans minimaliseert dat het voertuig bij hoge snelheden kantelt bij het maken van een bocht. Gelukkig hebben sommige fabrikanten trikes bedacht die van metaal zijn gemaakt om duurzaamheid te garanderen, en die kuipstoelen en lage zwaartepunten hebben.

Back to top